Search This Blog

Tuesday 29 January 2008

Juno ... μια γλυκόξινη κωμωδία..


Ευχάριστο διάλειμμα από το διάβασμα για την εξεταστική που μας τυραννάει όλους...
...Τι καλύτερο από μια νεανική κωμωδία που θα σας αρέσει πολύ!!
Περίμενα πολύ καιρό πραγματικά να δω την ταινία, και είχα ακούσει πολύ καλά σχόλια.Η αναμονή όμως άξιζε τον κόπο, γιατί πραγματικά πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία..
με τους Ellen Page, Jennifer Garner, Jason Bateman, Michael Cera
σκηνοθεσία: Jason Reitman
Το στόρυ είναι σχετικά απλό:Μια 16χρονη μαθήτρια, η Juno (Ellen Page), απρόσμενα μένει έγκυος και αποφασίζει να κρατήσει το μωρό.Συγκεκριμένα να το δώσει σε θετούς γονείς για υιοθεσία, στη Vanessa (Jennifer Garner) και στο Mark Loring (Jason Bateman), τους οποίους βρήκε σε αγγελία σε εφημερίδα.
Το σενάριο μπορεί να είναι απλοΪκό, όμως η ταινία καταφέρνει να σε μεταφέρει στον παράξενο κόσμο της Juno και σε όλες τις ανησυχίες και τις απορίες που η ηλικία επιβάλλει.Οι εποχές περνάνε στην ταινία, όπως και όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης της, με όλα τα προβλήματα που αυτή φέρνει.Και εδώ ο θεατής συνειδητοποιεί πόσο καλά παίζει η πρωταγωνίστρια, είναι απλά φανταστική.. Παρακολουθεί τον εαυτό της μαγικά να ωριμάζει, είναι μέσα στο ρόλο και το σενάριο είναι σα να γράφτηκε αποκλειστικά για αυτή.. Θυμηθείτε το όνομά της γιατί πρόκειται για ένα ανερχόμενο αστέρι!
Από την άλλη πλευρά, οι θετοί γονείς είναι αξίσου καλοί, με τον Bateman σαφώς καλύτερο από τις προηγούμενες ταινίες του, αλλά όχι σαν το ρόλο του στο "Smokin' Aces ".Η Garner είναι και σε αυτή την ταινία πολύ καλή, έχοντας μία πολύ καλή ισορροπία που χρειαζόταν ο ρόλος, ανάμεσα στη χαρά και τις δυσκολίες του γάμου.
Ο Michael Cera, με παρόμοιο ρόλο όπως στο "Superbad", είναι ο πατέρας του μωρού στην ταινία, και ενώ στην αρχή παραμένει υποτονικός στη συνέχεια παίζει εκπληκτικά.
Μην το χάσετε!

1 comment:

eli said...

fanh pali kala pou exoume kai esena na mas enhmerwneis!! sigoura 8a paw na to dw! grAfeis me enan monadiko tropo!!
__apla...______Ta Spas!!!
F A N H THE B E S T!